April 3-5. April.
Experience Tromsø is an adventure festival for people in Tromsø. This weekend, the tourism industry will offer activities and experiences at a very reasonable price. Don't let the opportunity pass you by - enjoy yourself as a tourist in your own city.
Experience Tromsø is organized by Visit Tromsø, in collaboration with the Tromsø Sentrum and iTromsø and with the support of the Samfunnsløftet.

Valpetrening og hundekos hos Tromsø Villmarkssenter!

Kom på besøk til våre 300 huskyer! Bli med på valpetrening og sosialisering med våre nydelige huskyvalper. Du og en av våre trenere tar med valpene ut i nærområdet til senteret. Du får gjøre ulike øvelser med valpene avhengig av valpens alder og erfarenhet. Har du lyst å gå tur med noen av våre voksne huskyer? Turen går i marka rundt senteret. Huskyene våre er sterke hunder som er vant til å trekke, så vær forberedt på at det er litt anstrengende å holde dem i bånd. Etter turen får du omvisning i hundegården, samt en tur innom valpene for litt valpekos.


 

Brim Explorer

Fra 25. – 27. september organiserer vi to aktiviteter:

Tromsø Fjord & Wildlife Cruise / Tromsø fjord - og fauna- cruise (08:00 – 13:30)

Bli med oss på vår hybrid-elektriske båt, på en unik og støyfri naturopplevelse. Fugl over, fisk under. Gå i land i lokalt fiskevær, og lær mer om kultur, livsstil og tradisjon i den nordlige norgeskysten Varme salonger med panoramautsikt i vår spesialbåt er den behagelige måten å ta inn det gnistrende kystlandskapet i den arktiske delen av Norge. Vi tar deg med på et støyfritt cruise forbi snødekte fjell og menneskelagde landemerker, som Ishavskatedralen. Våre hyggelige verter forteller om lokale kulturer, livsstil og natur, mens vi hele tiden speider etter dyreliv. Av og til ser vi sel, eller delfin, eller havørn og andre sjøfugler. Med undervannsdronen får vi et unikt innsyn i livet under havoverflaten. Senere besøker vi et lokalt fiskevær, der du kan gå i land, lære om fisketradisjonene, se fiskehjellene, og sette sansene på prøve. Om bord på båten kan kaféen tilby varm og kald drikke, varm lunsj, smørbrød og bakervarer. Legg merke til at dette ikke er vår hvalsafari
 • 1190 NOK for voksne
 • 990 NOK for studenter/ungdom (12-16)
 • 790 NOK for barn (3-11)
 • 0 for spebarn (0-2)

Middags-cruise i Nordlys (19:00 - 23:00)

Vi krysser i stillhet inn i mørket rundt Tromsøs fjorder, mens vi nyter lokal sjømat i panoramasalongene. Samtidig lærer vi mer om det frosne landskapet, og om kulturen i Tromsø, og den arktiske delen av Norge. Hvis vi er heldige, får vi kanskje et glimt av Nordlys over nattehimmelen. Opplev atmosfæren – på flere måter – på vår stillegående, hybrid-elektriske båt med panoramautsikt. Vi sitter i varm komfort, der vi seiler gjennom det iskalde vannet som omgir Tromsø, forbi snødekte fjell og kjente landemerker, som Ishavskatedralen. Den prisvinnende restauranten Mathallen serverer lokal mat, laget av sesongens ferske og lokale råvarer. Maten er en moderne vri på tradisjonelle, nordnorske mattradisjoner. Mannskapet vårt forteller om lokal historie, om det mystiske dypet under oss, og landskapet som omgir oss. Mens stjernehimmelen over oss reflekteres fra den mørke havoverflaten, vises kanskje nordlyset over nattehimmelen. Nøye utvalgt, lokalt øl, så vel som kvalitetsvin, er til salgs om bord.
 • 1490 NOK for voksne
 • 1490 NOK for studenter/ungdom (12-16)
 • 990 NOK for barn (3-11)
 • 0 for spebarn (0-2)
Brim: https://www.brimexplorer.com/book-tours/tromso-tours Visit Tromsø: https://www.visittromso.no/suppliers/brim-explorer


 

Hermes

Opplev storslått natur og stemningen om bord på en over 100 år gammel, unik trebåt. Nyt roen ute på det klare, arktiske vannet mens vi loser deg gjennom historien til Hermes II. Dette korte historiecruiset i Tromsøysundet byr på en herlig blanding av flotte fotomuligheter på utvalgte steder og fortellingen om den unike trebåtens spennende historie. Her kan du kjenne på roen om bord og nyte Tromsø fra sjøsiden kun minutter fra byens sentrum. Pris: 300kr per pers. Barn 3-15 år: 150 kr per pers. Spebarn 0-2 år: Gratis – krever fortsatt påmelding. Varighet: 1 time Booking: https://cfhermesii.checkfront.com/reserve/?item_id=9


 

Fjord Cruise & Cultural Heritage

Bli med oss på ett flott fjord cruise i fjordområdet rundt Tromsø. Vi starter i fra Tromsø sentrum hver dag kl 09.00 og 14.00 Ombord hos oss vil du bli ledsaget av en kunnskapsrik guide som gir deg ett inblikk i lokalhistorie og nordnorsk kultur samtidig som vi seiler i storslott natur , du vil også kunne oppleve det lokale dyrelivet, er vi heldig får vi møtt havørn, niser, springere, oter og kanskje til og med sel, få innblikk i hvordan været, det arktiske økosystemet, krigen og vikinghistorien har påvirket levesettet i arktiske strøk og hvordan næringer som fiske og akvakulturhar utviklet seg gjenom tidene. Ruten vil avhenge av været, på turen vil vi passere Ramfjord, Kvalsund eller Straumsfjorden og vi vil prøve å vise deg ubåtbasen Olavsvern. Om vinteren er iskanten i Ramfjord og den storslåtte naturen i området ettfast mål. Du kan også nyte hele eller deler av båtturen i vårt utendørs boblebad eller badstue om bord (med forbehold om båttilgjengelighet) Etter ankomst til Tromsø tar vi deg direkt med til Full-Steam Resturant,museum og opplevelses senter. Her vil du lære om skreiens historie og betydning for den nordnorske kultur og levesett. Og hvordan produkter har vert en av de viktigste eksportatikler i norsk historie. Omvisningen har ulike stasjoner som tar utgnagspunkt i ulike produkter. Du vil få en kulinarisk opplevelse ved hver stasjon Vi vil på denne turen bruke en av våre 3 båter: MS Leone opp til 12 gjester MS Strønstad opp til 30 gjester eller MS Aurora Explorer opp til 50 gjester, Båten som brukes bestemmes av tilgjengelighet og antall gjester. Mulighet for boblebad og badstue: Leone og Strønstad er utstyrt med boblebad ombord, Strønstad har også badstue som fritt kan benyttes og nytes, ta med eget badetøy, hånklær kan låne ombord. I tilfelle du ønsker å bruke boblebadet oppfordrer vi til å på forhånd sende en forespørsel til info@arcticexpedition.no dette for at vi kan ha det klart for deg. Husk at været i Arktis kan være tøft, dersom du tror at du kan bli sjøsyk anbefaler vi deg å ta sjøsykemedisin med deg, vår anbefalning for best virkning er å ta medisin en halvtime før turen starter. Tilgjengelighet: hver dag, Hele året Tidspunkt: avgang kl 09.00 og 14.00 (anbefalt oppmøte 15 til 30 minutt før avgang ) Varighet: 5 – 6 timer Møtested: Havneområdet nær Stortorget i Tromsø sentrum Pris per person: Voksen 1.100,- NOK Barn under 12 år 550,- NOK Barn under 4 år Gratis Prisen inkluderer:

  Fjordcruise med båt
 • Besøk på Full Steam Restaurant / Museum med en guidet kulinarisk opplevelse rundt skreiens historie og betydning i det Nord-Norske levesettet.
 • Kunnskapsrik engelsktalende guide og vert
 • Lokalhistorie, natur og kultur
 • Mulighet for å bruke jacuzzi / badstue ombord (med forbehold om båttilgjengelighet)
 • Varm kaffe, vann, te og kjeks
 • Utlån av theromdress
 • Sikkerhetsanvisninger
Aldersgrenser Ingen grense Antall gjester 50 (maksimum) Tillegstjenester Ombord kan du kan kjøpe og kalde drikker og enkle varm måltider som vafler, pølser og Real Turmat – vegetariske ekspedisjonsmåltider er tilgjengelig Hva du skal ta med: Varme klær som, lue, skjerf, votter og gode sko. Kamera og kikkert om du ønsker det.


 

Vitensentret

Opplev en av Tromsøs første moderne turistattraksjoner, Nordlysplanetariet, hvor besøkende har kunnet oppleve spektakulært nordlyset siden 1989, uansett hvordan været har vært ute. Et planetarium er den perfekte arena for å presentere et naturfenomen som nordlyset, på et 360° lerret i en hengende kuppel får nordlyset presentere all sin skjønnhet, som om man skuet opp på himmelhvelvingen. I dag er planetariet en del av Nordnorsk vitensenter, et lærings- og opplevelsessenter for realfag, teknologi, kunst og håndverk. Den interaktive utstilling gjør realfag til en lek og fremmer nysgjerrighet, forskertrang og skaperglede, alt sammen viktig ballast for individet og fremtiden. Planetariumsvisninger: 11.45 og 13.15:          Extreme Auroras norsk visning: Kl                                   Extreme Auroras er en dokumentarfilm og en visuell nytelse som                                   tar for seg nordlyset i kunst, historie og vitenskap.  12.30                          Himmelen i nord eller Celle, celle, celle Vi håper å kunne spe på arrangementet med ett par opplegg – gled dere – og følg med på Opplev Tromsø på nett og Facebook samt på Vitensentrets egne sider. Bli kjent med vår flotte attraksjonen som er like spennende for alle, uansett alder. Link til landingsside hos Visit Tromsø: https://www.visittromso.no/no/filmvisninger-og-nordlys-i-norges-storste-planetarium https://www.visittromso.no/no/nordnorsk-vitensenter Landingsside til Nordnorsk vitensenter: https://nordnorsk.vitensenter.no/ Obs! Normalt sett trenger vi ikke påmelding hos oss, men også her må vi ta forbehold om hvordan korona-situasjonen utvikler seg.


 

Fjellheisen

Den 26 september får alle barn under 15 år kjøre gratis med Fjellheisen og servert is på toppen. Samme dag settes det også opp ei ny forestilling med Sadio Nor Teater på Fjellstuas lille terrasse kl 12:15-12:45 og 15:15-15:45. Forestillinga passer for barn fra 5 år. Hjertelig velkommen!