I samarbeid med reiselivet i Troms inviterer vi til opplevelsesfestival for lokalbefolkningen i Tromsøregionen 5-7. april. Denne helgen i april vil reiselivsnæringen by på opplevelser og aktiviteter til en svært rimelig pris. Ikke la anledningen gå fra deg - kos deg som turist i egen by.

Programmet oppdateres fortløpende.
Du kan booke opplevelser fra 8. februar.

Omvisning: Oppdag nordlyset på Tromsø Museum


Nordlysfakta og nordlys «på boks»

Besøk det eneste stedet hvor du er garantert å se et nordlys, uansett årstid. Vi tilbyr en omvisning i utstillinga «Forstå nordlyset», der du får vite mer om nordlysets fysikk og høre om nordlysforskningas historie. Du kan også prøve deg som astrofysiker og skape ditt eget nordlys i vårt plasmakammer, slik Kristian Birkeland gjorde da han løste nordlysets gåte for dryge 100 år siden.

Nordlyset i myter og legender

Et miniforedrag gir deg noen av de mange mytene som finnes om nordlyset, fra folkloren til flere kulturer i de nordlige polområdene. Så får du en av to filmpresentasjoner av nordlyset – en grundig dokumentar eller poetiske nordlysbilder, alt etter hva tiden tillater. 

Nordlysforskning av høyeste kvalitet – til å ta med hjem!

Tromsø er et av de viktigste stedene for nordlysforskning i hele verden. Basert på denne forskningen har vi laga at 80-siders hefte om nordlyset, og det får du med deg, inkludert i prisen. Heftet er på engelsk, men du kan i stedet velge et liknende hefte på norsk om du foretrekker det. Gjør deg kjent med samisk kultur, arktisk dyreliv og polarekspedisjoner Inkludert i denne nordlysomvisninga får du adgang til alle utstillingene både på Tromsø Museum og på Polarmuseet. Ta deg tid til å besøke begge, så får du med deg en hel rekke gode utstillinger om mange ulike tema. Bruk den tiden du trenger, billetten din er gyldig helt til du selv velger å bruke den. 

Film nr. 1:
Nordlyset – en magisk opplevelse
Den mest komplette nordlysdokumentaren som noen gang er laga. Filmen har vunnet mange priser på festivaler i Europa. Den er obligatorisk for alle som vil ha en grundig forklaring på fenomenet nordlys. Laga av forsker Pål Brekke og fotograf Fredrik Broms i 2014. Varighet: 25 minutter.

Film nr. 2:
Nordlyset – naturens eget spektakulære show
Det magiske og mystiske nordlyset over Tromsø er fanget inn i all sin prakt på bilder og time-lapse foto av fotograf Bjørn Jørgensen. Spesialskrevet musikk av Geir Bøhren og Bent Åserud ledsager de vakre bildene og gjør showet til en poetisk opplevelse. Varighet: 8 eller 13 minutter. Hvem er omvisninga ment for?
Nordlysomvisninga passer for deg som er over 12 år, besøkende eller boende i Tromsø og har lyst til å lære litt mer om hvordan nordlyset oppstår. Den gir en lettfattelig innføring i nordlysets fysikk og kulturhistorie, som vil gi deg en fyldigere nordlysopplevelse når du forhåpentligvis også ser nordlys utendørs med egne øyne.

Norges arktiske universitetsmuseum

- Nordlys for alle!